In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam ga je braakballen onderzoeken, onder leiding van Kees Mostert van de Zoogdierwerkgroep Zuid-Holland. Hij zal een korte inleiding geven over het herkennen van de verschillende soorten spitsmuizen, woelmuizen en ware muizen aan de hand van schedel- en gebitskenmerken. Daarna gaan we praktisch aan de slag.
Help deze avond mee aan wetenschappelijk onderzoek door een braakbal van een uil uit te pluizen. In braakballen zitten allerlei botjes en schedels die niet in de uilenmaag verteerd zijn. Door een braakbal uit te pluizen ontdek je wat een uil heeft gegeten. Deskundigen helpen om te bepalen welke botjes er in de braakbal zitten en van welk dier ze zijn. Zo kunnen onderzoekers er ook achter komen welke dieren er voorkomen in het gebied waar de uilen op hun prooidieren jagen.
Let op, er is maar een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar, omdat we werken aan tafels. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat iedereen ook actief mee zal werken aan het pluizen.
Deze avond wordt georganiseerd door KNNV Natuurlijk Rotterdam en Het Natuurhistorisch.
Praktische informatie:
Datum: Dinsdag 10 december 2024
Tijd: 19:15 inloop (koffie en koek), lezing 19:30 – 21:00 uur
Kosten: € 2 verplicht bij deelname (inclusief koffie en koek)
Aanmelden verplicht: stuur een e-mail naar natuurlijkrotterdam@knnv.nl