Een park is geen festival- en evenemententerrein

Kassa

In Rotterdam zijn festivals en evenementen in het groen, met versterkte muziek, populair.
De natuur als decor van de kassa van de festival- en evenementenindustrie.
Voor de parken en hun vaste bezoekers is dit een ramp. Enorme schade ontstaat o.a. door bodemverdichting.
Schade door bodemverdichting aan het gras zie je meteen, maar de schade aan de bomen zie je pas na enige tijd.
De natuur en de beleving voor de vaste bezoekers gaat achteruit door het verdwijnen van planten, bomen, vogels, bijen en andere insecten.
Het Kralingse bos heeft er bijna 100 jaar over gedaan om er uit te zien zoals het nu is.

Het kan ook anders

Dat het ook anders kan, liet de gemeente Capelle zien.
Een herfstspeurtocht als cultureel evenement. Tijdens de herfstvakantie werd door de gemeente Capelle een herfstspeurtocht in het Schollebos georganiseerd en gefinancierd. In de maand oktober hebben meer dan 1.000 mensen een speurtochtboekje opgehaald en deze speurtocht gedaan. De speurtocht was een unieke wandeling door het Schollebos met allerlei opdrachten, leuke natuur-weetjes en aandacht voor de regels in het Schollebos, zoals afval in de afvalbak, enz.
De speurtocht startte met een feestelijke opening. Langs de route van de speurtocht stonden allerlei kraampjes van natuurorganisaties. De KNNV Natuurlijk Rotterdam stond hier ook. Na afloop konden de kinderen tot eind november een certificaat en een verrassing ophalen bij Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos.

Rotterdam als evenementenstad? Prima, maar dan op asfalt terreinen! Anders ben je na enige tijd al je stadsparken in Rotterdam kwijt.